Johan Cahuzak Theater
 

Superfris (weerbaarheid winkelpersoneel)

De workshop Superfris heb ik ontwikkeld om de weerbaarheid van kassamedewerkers van supermarkten en slijterijen te vergroten. En dan gaat het met name over verkoop van alcohol (en tabak) aan jongeren. Gezien de ontwikkelingen op het gebied van het scannen van boodschappen, verdient het overigens aanbeveling de workshop het volledige winkelpersoneel aan te bieden. Tot op heden gaf ik Superfris alleen op Goeree-Overflakkee. Daar is men enthousiast, lees onderstaande brief van wethouder Bruggeman maar eens. De wethouder schets ook een goed beeld van de inhoud van Superfris.
Superfris bied ik ondertussen in heel Nederland aan.

Prijs
In principe bij afname van één workshop, € 735,- ex. reiskosten.
Bij afname van meer workshops: in overleg.
(Er is geen BTW verschuldigd).

Aanbevelingsbrief

Lectori salutem,

Het college van B. en W. van een de vroegere gemeenten van Goeree-Overflakkee vroeg rond 2009 theatermaker Johan Cahuzak een workshop voor kassa-medewerkers van supermarkten en slijterijen te ontwikkelen. Het bleek dat deze groep toegerust moest worden om lastige, doorgaans jonge klanten, te weerstaan als het gaat over de aankoop van alcoholische producten. 
Dat werd de workshop Superfris. 

In onze gemeente(n) heeft Cahuzak zijn workshop nu minstens vijftig keer gegeven. We zijn er immer erg tevreden over. Op een speelse, sfeervolle wijze weet hij de aanwezigen te raken, te activeren en vooral tot nadenken te brengen. Door vragen, gesprekken en concrete spelsituaties leren de aanwezigen veel van hem maar vooral ook van elkaar. Regelmatig klinkt na afloop: “Ik dacht dat we een saai verhaal kregen maar het was ontzettend leuk en ik heb er veel van geleerd!”

Ik ben er van overtuigd dat Superfris bijdraagt aan de weerbaarheid van kassa-medewerkers. Temeer daar Johan Cahuzak zijn workshop actueel houdt. En naar verluidt is hij bezig een vervolg te ontwikkelen. Daar heb ik alle vertrouwen in. 

Kortom, ik beveel Superfris van harte bij u aan.

Februari 2020,

B.J. Bruggeman, Wethouder Sociaal Domein, Cultuur en Leefbaarheid gemeente Goeree-Overflakkee.