Johan Cahuzak Theater
 

Films

Korte documentaire 
Marloes Sollie belde met de vraag of zij een korte documentaire over de molen en de molenaar mocht maken. Tuurlijk, mits je het in één dagdeel opneemt. En dat lukte, inclusief een kopje thee. Marloes doet op het MBO een creatieve opleiding. Filmen is haar passie en dat kun je zien!


De molen, anders bekeken
Zomer 2014, twee mannen voor het hek bij de molen. Of ze een proeffilmpje mochten maken met hun nieuwe drone. Dat mocht, vanzelfsprekend. Als wij natuurlijk het resultaat zouden mogen zien en eventueel gebruiken. Dat was prima. Zeer de moeite waard! Oordeel zelf.


Interview over Zeven Sloten 
Remco van Schellen van Omroep Zeeland belde mij vlak voor een voorstelling van Zeven Sloten in Oostburg (Zeeuws Vlaanderen) op voor een interview. Zeven Sloten is een project over gedrag in het verkeer: cabaret, discussie, confrontatie en emotie. Als je even luistert, weet je precies hoe Zeven Sloten in elkaar steekt en of het iets voor je is.


Molenverplaatsing
De molen is in 2010 verplaatst. Het bestuur van de Molenstichting voor het Gelders Rivierengebied heeft een film van dit proces laten maken. Aan het eind van “Omzien naar morgen” krijg je ook een beeld van de zes andere molens en de molenaars van de stichting. De film duurt 28 minuten. Hij is gemaakt door Mennolt van Wasbeek (1974) uit Prinsenbeek. Meer info: www.4d-filmvisions.nl. De film van de molenverplaatsing is gepresenteerd op dinsdag 15 februari 2011, in het Stroomhuis te Neerijnen. Hij geeft een beeld van de imposante werkzaamheden. In het verhaal van de verplaatsing gaat het echter ook om emotie. Het afscheid en de drukte: altijd overal mensen. Maar gelukkig ook de frisheid van een kloek besluit en de molen die stoer staat op een prachtige plek.


“Ik ben Thomas en ik ga dood”
De  film “Ik ben Thomas en ik ga dood” ging op woensdag 24 november 2010 feestelijk in première. Ik mocht het project begeleiden als adviseur en acteur. Het was een boeiend project: ik heb goede mensen leren kennen en ik belandde in een voor mij tamelijk onbekende wereld namelijk die van de begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. “Thomas” is eerst en vooral een educatieve film over palliatieve zorg, dood en rouw voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Maar zeker ook een warm verhaal dat ontroert. Hij duurt ongeveer 35 minuten. Je kunt de DVD bestellen op www.watalsiknietmeerbeterword.nl.


75-jarig jubileum Veilig Verkeer Nederland
Bij het jubileum van VVN was ik uitgenodigd om op de middag zelf een column te produceren. Een mooie klus maar hard werken. Natuurlijk had ik wat voorbereid maar het meeste materiaal moest ik toch die middag verzamelen. Het programma liep ernstig uit. Dat maakte het voor mij niet gemakkelijker. Maar ik heb er wel van genoten!