Johan Cahuzak Theater
 

Workshop kassa-medewerker

De workshop voor kassa-medewerkers kan het land in! Ik heb hem helemaal in de vingers. Het gaat er om het winkelpersoneel beter te leren omgaan met pubers die alcoholhoudende dranken komen kopen. Deze gehaaide klanten proberen met een keur aan argumenten en soms ook dreigementen hun zaakjes te regelen. We spelen dat in de workshop na.

Maar eerst doe ik altijd een kennismakingsrondje. Het verbaast me keer op keer dat zoiets eenvoudigs zoveel effect sorteert. Al die keren dat ik de workshop deed, was het ijs gebroken na dat rondje en ontstond er een werkbare maar vooral ook ontspannen sfeer waarin veel gelachen werd. Het tweede gedeelte gaat over hoge en lage status. Dat zijn theaterbegrippen over hoe je jezelf presenteert. Ben je er of kruip je weg? Erg belangrijk als je achter de kassa zit, zeker als er meer kassa’s zijn. De pubertjes kiezen intuïtief de kassa-medewerker met de laagste status.

Dan volgt een stuk over solidariteit en rugdekking. Ik laat de deelnemers dan “blind” door elkaar lopen. Tenslotte iets over de cirkel om ieder mens, in die cirkel mogen maar bepaalde mensen komen. Ik meld graag dat niemand in de workshop verplicht wordt dingen te doen die hij of zij niet wil. Ik kijk goed voordat ik opdrachten geef. In principe duurt de workshop anderhalf uur, mag ook wel wat langer. Aantal deelnemers: ongeveer 15.

Prijs
735 euro